onsdag 2 juli 2014

15 frisyrer i VM (plus bonus) värd att dryftas!

Det är matchlöst idag, idag, idag.
Och överallt dryftas frisyrlistor och reportage om hår i VM.
Jag har ju en etikett jag kallar "Tvivelaktiga frisyrer" - men på min egen lista vill jag inkludera även riktigt göttiga frisyrer, och lite av varje värt att skåda och omnämna:

FRISYREXTRAVANZA FOTBOLLS VM 2014
Lista, utan inbördes ordning



1. Andrea Pirlos (Italien) sköna, fluffiga, nyduschade lockar och sansade, frodiga skägg får en självklar plats på listan. Inte alls tvivelaktight, utan lika elegant som hans spel. Signori de calsio - världens bäste Pirlo.


2. Beckermans (USA)vilda dreads. Henrik Larsson -94 har inget på  Kyles allt mer gigantiska rufsberg av hårkorvar. På gränsen till tvivelaktigt, och istället väljer jag  - helt ok! Bra samlat och fungerar i slowmotionklipp från matcherna utan att ta livet av någon motspelare med en välplacerad pisksnärt. Skönt med lite hår, i de ansade tiderna vi går in i

3. Neymar JR och Dani Alves (Brasilien)får dela plats - när de båda fallit i samma färgbytta och hårdblonderat sig inför match. Stylat in absurdum från Neymars sida - allt ska liksom framåt. Med ett swosh. I luggen tar det stopp. Alves har dessutom mer och mer trillat i byttan med silver-rince, ty nu är han gråhårig. 
Dessa killar kan dessutom fortfarande överraska i kvartsfinalen med nya ideér.



4. Ricardo Rodriguez (Schweiz) får en plats på den här listan, för den som har haft mest styrsel, inte bara på sitt försvarsspel - men på minsta hårslinga i sin glänsande man. Bra produkter - mycket produkter! Seriöst ofrizzig frissa!


5. Rodrigo Palacio (Argentina) har ju förmodat en av de allra mest tvivelaktiga frisyrerna som pågår för fullt i Fotbolls VM 2014. Den alltmer tunnhåriga skaplen har rakats - men kvar är..? Ja vad är det där? 
Tankarna går till Roberto Baggio -94, men detta är mer tvivelaktigt. Mussvansen blev förärad en egen slowmotionsekvens i åttondelsfinalen. Underbart kul. 



6.  Bacany Sagna(Frankrike) Är inte det här en verkligt otroligt tvivelaktigt frisyrval. För i något skede har han förmodat valt. Detta. Aktivt.

7.  Arturo Vidal (Chile)Rakat på sidor, trimmat med entusiasm Det är så stylat och fint, med olika ränder och nivåer, etage så att säga. Det ger gehör i ögonbryn, tatueringar och en sirlig skäggfrisyr. Varianter på denna frisyr har florerat frektvent i detta fotbollsVM, vilket är en smula tvivelaktigt - då jag troddde den här frisyren dog ut ca 1999?

8. Varianter  - på de rakade sidornas VM /fåfängemohikanernas återtåg -här med liten touch av både nivåer och färgdetaljer.  Samlad placering på listan för Balotelli (Italien)som har en ganska dämpad version, Progba (Frankrike) som kankske är mest avancerad, Geoffrey Serey Die(Elfenbenskusten) med den mest slående , blonda, tjocka larven på huvudet. Behrami(Schweiz) såklart, likt många Schweizare sportar sidansning, John Boye(Ghana) och ja, där finns säkert många fler!



 


 9. Gyan (Ghana) får en egen plats, trots att de rakade sidorna och färgglädjen går igen i de andra inslagen
Med sitt eget nummer på tiningen, var han stolt och skicklig hela sitt VM.
Bra frisyr! Tvivelaktig? Hmm. Kan inte bestämma mig.
 10. Samaras (Grekland)  Å Giorgios, åh Jesus gjorde stort avtryck med sitt svallande svall och välplacerade straff. Tävlar med Pirlo, men Samaras saknar de rätta fjupparna i topparna.

11. Nani & Christiano Ronaldo (Portugal) japp. Det är rakat på sidorna. Det är finlir och små detaljer - det är zick zack, som skapat en viral mytflora om varför (för att hedra en litet barn som genomgått hjärnkirurgi?) Det är Nanis nummer och det är så piffigt. Klart att de ansträngningarna får en plats på listan


12. Raul Meireles (Portugal)! Förvisso rakat på sidorna, men här är det mer klassisk mohawk - och så hela rock'n rollgrejen in i VM - det placerar Raul för sig själv. INga mönster, det är renrakad och blankt på sidorna. Vad sägs om det täta skägget? 
Hell yeah!

13. Joachim Löw ( Tyskland)  Enda tränaren som platsar som på listan. 
Det är glansigt, det är väl tillrättalagt, det är ordnung und reda, det är rent. När Löw inte ses stel som en pinne, petandes i nosen, skickligt coachande mitt favoritlag - kan man skåda honom kasta med luggen, så den hamnar perfekt. Som Justin Bieber för ett par år sedan , ungefär.
14. Assou Ekotto. Han för representera de relativt många sköna fro's vi sett i Årets VM. De sitter på Dante, på Fellaini och på Kameruns Assou. Denne frisyr kom i osnyggt fokus, då Akotto skandaliserade sig och Kamerun med en skallning mot lagkamraten Moukandjo. Vadderingen i huvudtraumat för väl. 
Men fin är den, frisyren.

15. Robin Van Perie. 
Prydligt.  Elegant silvrigt. En frisyr som matchar hans arrogans - och skicklighet i ett. En mognare man. Med den frisyren kan man nicka som en svan - med de grå tiningarnas charm på.

*************************************************************

Men så sitter jag här med alla besvikelser.  Det är ett elände. Vad har det blivit av Argentina (förutom min stjärna på plats 5) i den här avdelningen som de brukar regera inom? Var är allt fluff? Spret? Varför är Engelsmännen så trista?
Varför är så många så otroligt prydliga och till och med Griezmann med sin 30talsekande frisyr, har ansatt och ser mindre spektakulär ut än innan VM startade?
VAR är Puyol?
Varför har Sergio Ramos klippt sig?
Varför hade Gervinho hårband på sig hela VM och inte visade oss sin otroliga weawe och ultrahöga hårfäste?
Varför rakade Fred av sin musche nu då?
 Så här hade det kunnat se ut, men nu förvägrades vi.
Det är en bedrövelse.


VMs bäste frisör får ju såklart bli "Rob the original", som med stor skicklighet pryder fansen med sina idolerns porträtt på skalpen.
Avancerat!










Inga kommentarer: